De leerlingen van het Fioretti (foto: roeivereniging Iris)

Lisse – 14 Leerlingen van het Fioretti College uit Lisse hebben vrijdag meegedaan aan het Nationaal Scholieren Roei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amstelveen. Ze pakten daar onder meer twee keer goud en een bronzen plak.

Het NSRK is een wedstrijd tussen alle middelbare scholen van Nederland en trekt jaarlijks ruim 300 deelnemers. De leerlingen strijden namens hun school over een afstand van 500m voor de titel ‘Beste Roeischool van Nederland’. De leerlingen van het Fioretti werden bij roeivereniging Iris getraind en met resultaat. Alle 4 de boten van het Fioretti College kwamen in de voorrondes als eerste over de finishlijn en lagen in de middag aan de start in de A-finale.

In die finale was er na een zeer spannende race in de laatste meters goud was voor Milou Galdei en Nathan Bevaart in de categorie Ervaren roeiers Mix 2. Ook was er goud voor Vince van der Lans, Aaron Bik, Aaron Verhoeff en Sebastiaan Keizerwaard in de categorie onervaren roeiers Jongens C4+. Dit team haalde goud onder de bezielende leiding van stuurman Hans van Velzen van Roeivereniging Iris.

Brons was voor Lune Nijsen, Linde Zwetsloot, Bram van der Zwart en Jorn Hulsbosch in de categorie Onervaren roeiers mix C4+ met stuurvrouw Natasja van Roeivereniging Iris.

De 4e plaats in dezelfde categorie was voor Fenne Kauffman, Yannick van Stein, Thijmen Koomen en Tessa van Hussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in