Noordwijk – Het beheerplan Groen moet kaders geven voor het onderhoud van groen in Noordwijk. Er komen 329 bomen bij, vertelde wethouder Alkemade bij de eerste bespreking tijdens een commissievergadering dinsdag.

Noordwijk bepaalt het kwaliteitsniveau en het daarbij horend onderhoud. Hoofdstructuren en centra moeten de hoogste kwaliteit krijgen. Kernen en bedrijfsterreinen een iets mindere kwaliteit en buitengebieden en natuurterreinen het laagste niveau.

Door het lange wachten op het Groenplan is 800.000 extra nodig voor achterstallig onderhoud uit 2021 en 2022. De kosten voor dege hele gemeente worden geschat op 2.950.000 euro per jaar.

5 REACTIES

  1. Dat krijg je als je al je plantsoen arbeiders de zak geeft de kennis is weg .En dan maar weer bomen planten maar vergeet niet om ze een tijdje water gegeven want dan gaan ze weer dood .Toch wel makkelijk om geld uit gegeven wat niet van jullie is .Als we tekort hebben gooien we als wel weer om hoog .

  2. Drie miljoen per jaar!!! Ja, uitbesteding van het groenonderhoud aan bedrijven is duur. Als de gemeente een eigen team van werknemers met kennis van het groen zou hebben, dat het hele jaar door zich bezighoudt met het groenonderhoud, kom je een heel stuk goedkoper uit, en wordt het werk ook veel beter uitgevoerd.

  3. Inderdaad, wel héél veel geld, alhoewel ik wel blij ben, met zoveel bomen erbij!
    Toch zou ik willen zeggen: ,,Noordwijk let op je zaak,, Aanschaffen van groen is één, maar het onderhouden, daar komt het op aan. Zet mensen in het groen die daar een hart voor hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in