Opening van een bruggetje in het wandelnetwerk bij 't Huys Dever in Lisse (archieffoto)

Bollenstreek – Het kostte 21,5 miljoen. Het leverde 67 projecten op. Het is het resultaat van het groenprogramma van het regionale samenwerkingsverband van gemeenten Holland Rijnland. Die hadden een gezamenlijke investeringspot waaruit het groenprogramma met start in 2010 werd gefinancierd.

Na 13 jaar is het project geëvalueerd en wordt mogelijk voortgezet, dat kan ook lokaal. Voor de Bollenstreek leverde het onder meer de volgende groenprojecten op: Nieuw Leeuwenhorst, Veldzicht, Parken landgoed Sint Bavo, Huys te Warmont en Hof van Hillegom en Burgemeester van Nispenpark. Bij de Parels Tespelduyn, Recreatiegebied Hillegom Noord en ’t Huys Dever zijn enkele maatregelen uitgevoerd. Ook Ruïne van Teylingen en Kagerplassen vielen onder het groenprogramma.

Naast lokale projecten waren er ook de regionale initiatieven: wandel- en sloepenroutenetwerk, Belevingsstops Trekvaart, logo ‘Bollenstreek beleef het’, Toeristische Overstappunten (TOP), Landschapselementen en Bloemrijke bermen.

1 REACTIE

  1. Klinkt prachtig. Misschien eens een idee om al die projecten, die 21,5 miljoen hebben gekost, te illustreren (beeld) in een soort boekwerk met beschrijvingen en foto’s ondersteund. Dit om te zien wat er werkelijk is uitgevoerd. Het is nu erg abstract wat er met het gemeenschapsgeld daadwerkelijk gedaan is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in