(archieffoto)

Noordwijkerhout – Er komen hekken rond het grasveld bij de De Nieuwe School aan de Geversstraat in Noordwijkerhout om te voorkomen dat er hondenpoep op terecht komt. Het is een van de maatregelen die de gemeente neemt nadat de gemeenteraad in maart een motie aannam met de toepasselijke titel: blije kinderen, blije honden.

De hekken waren een idee dat bij de vergadering van de kindergemeenteraad werd ingebracht. De hekken zijn tijdelijk en worden ‘schapenhekken’ genoemd omdat er nieuwbouwplannen zijn voor deze locatie. Extra beplanting zou ook kunnen, maar dat raadt de gemeente af vanwege de komende nieuwbouw.

Vanaf 1 januari 2021 geldt in de gemeente Noordwijk een algehele opruimplicht binnen de bebouwde kom. Hondeneigenaren zijn verplicht om de hondenpoep op te ruimen. Daarnaast zijn speeltuinen en speelweides verboden voor honden. Om dit duidelijker aan te geven zijn er nieuwe borden geplaatst bij het grasveld van De Nieuwe School met ‘verboden voor honden’ en zijn er tegels geplaatst met ‘verboden te poepen’.

Verder wordt er via de school extra info gegeven en dat gaat ook naar de wijkvereniging en buurtbewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in