Hillegom – Het is woensdag precies 60 jaar geleden dat The Beatles in Hillegom optraden. Leerlingen van het Fioretti College Lisse kwamen daarom bij het Beatles-monument in Hillegom samen om een optreden ter ere van the Fab Four te geven. Stichting Beatles Monument heeft in hetzelfde park een bordje onthuld ter ere van het jubileum van het optreden van The Beatles. 

De leerlingen van het Fioretti College Lisse zijn samen met hun muziekdocenten naar het Burgemeester Van Nispenpark gekomen om liedjes van de Beatles te zingen. Zij hebben een optreden van vier nummers gegeven onder het toeziend oog van enthousiaste ouders en liefhebbers van The Beatles. De leerlingen komen uit de muziekklas van het Fioretti Lisse. Naast zang waren er ook leerlingen aanwezig die de zang ondersteunden met gitaarspel. 

Om het 60-jarige jubileum te vieren, hebben de leden van Stichting Beatles Monument later op de middag een nieuw informatiebordje naast het bestaande monument geplaatst. Op het bord staat zowel Nederlandse als Engelse uitleg over het bezoek van The Beatles aan Hillegom. Het doel van het bord is om toeristen en inwoners te informeren over wat er op deze plek gebeurd is. Het monument is vijf jaar geleden geplaatst, maar veel mensen wisten niet exact waar het voor stond. Het informatiebordje is nu te zien in het Burgemeester Van Nispenpark in Hillegom. 

Verslaggever Pam Groenewoud spreekt met leerlingen Aaron en Louis over hun optreden. 

1 REACTIE

  1. De heer Gerard Veelenturf,toen radio,tv en platenhandelaar in Hillegom,verzorgde toen in Treslong het geluid een de monitoren
    tijdens het optreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in