Café De Zwaan. Bron: Stichting Vrienden van de Witte Kerk

Noordwijkerhout – Stichting Vrienden van de Witte Kerk is op zoek naar mensen die in het bezit zijn van spullen die te maken hebben met De Zwaan, een café op de hoek van de Dorpsstraat en de Zeestraat in Noordwijkerhout dat in het bezit was van de familie Brama. Het café werd in 1976 gesloten, maar wordt op de Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis (6 en 7 oktober) herdacht in de Witte Kerk.

Er wordt gezocht naar mensen die in het bezit zijn van foto’s en verhalen uit die tijd. Foto’s van alledaagse avonden in het café, huwelijksfeesten, vergaderingen of bijeenkomsten in de Brama-zaal. Maar ook worden gezocht: bioscoopkaartjes, toegangskaartjes voor toneelavonden en zelfs kleine souvenirs zoals glaasjes en bierviltjes die wellicht stiekem zijn meegenomen.

Heeft u iets om bij te dragen aan deze reis door de geschiedenis? Neem dan contact op door vóór 28 september een mail te sturen naar: [email protected]. Uiteraard wordt elk item met zorg behandeld en na afloop van het evenement aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven.

1 REACTIE

  1. De gebroeders Brama bestierden café De Zwaan. Naast het café was de bioscoop. Op de groene schutting naast het café,die er decennia lang stond, hingen de prachtige foto’ s die een film aankondigden. Met de lagere school zag ik daar mijn eerste film, DikTrom. Als individu zag ik er mijn eerste spannende film, Tarzan, met Johnny Weismuller als Tarzan. Daarna nog vele films daar gezien. Als de opgeschoten jongeren te luidruchtig of vervelend waren, stopte de film, ging het zaallicht aan, en verscheen er één van de broers Brama die met een paar draaien om de oren van de raddraaiers de orde herstelde in de zaal! Daarna ging het licht weer uit en ging de film verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in