foto PB

Hillegom – Het hertenkamp in Hillegom gaat op termijn verdwijnen. Afgelopen week besloot de minister dat er vanaf 1 januari 2024 niet meer mag worden gefokt met de herten in hertenkampen.

De bestaande dieren mogen blijven tot ze doodgaan, maar er mogen geen nieuwe meer bij komen. Op die manier zullen de hertenkampen dus langzamerhand verdwijnen. Zo ook dat in Hillegom. De gemeente gaat een plan opstellen voor de beste aanpak hiervoor.

Meer informatie over de dieren die zijn toegestaan om te houden, verkopen of fokken staat op de huis- en hobbydierenlijst. Deze staat op de website van minister van Landbouw, Natuur en voedselkwaliteit: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dierenwelzijn/dierenwelzijn-huisdieren.

4 REACTIES

  1. De schapen worden doodgebeten door de wolven en de hertenkamp worden gesloten, want herten zijn gevaarlijk🤔de minister en zijn ambtenaren zijn het spoor helemaal bijster!

  2. Wat een ziek landje , nou weer de hertjes gevaarlijk.voor die minister ook wel zielig dat z’n ouders nooit met hem naar het hertenkamp gingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in