Hillegom – Pornoblond, Ice Ice Baby en Klein Verzet, het zijn enkele voorbeelden van speciaalbiertjes die de bezoekers van het Midzomer Bier & BBQ-festival kunnen proeven. Het voorplein van Hillegomse bierbrouwerij Klein Duimpje is voor de achtste keer op rij het decor van dit unieke zomerfestival.

‘Het recept voor dit festival is ieder jaar eigenlijk hetzelfde gebleven’, vertelt Erik Bouman, eigenaar en één van de bierbrouwers van Klein Duimpje. Het eerste jaar hoopte hij dat er drie- of vierhonderd mensen op het evenement af zouden komen, toen waren dat er al zo’n duizend. Dit jaar staat de teller op 2500 bezoekers op het terrein van de bierbrouwer, volle bak dus. 

Er zijn niet alleen bieren in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Kraampjes met verschillende soorten wijnen, kazen en andere lekkernijen zijn ook van de partij en als afleiding van de bittere drankjes blijken de oud-Hollandse spelletjes bij de bierliefhebbers ook mateloos populair. ‘De sfeer is hier altijd gezellig’, vertelt een drietal bezoekers. Zij komen niet alleen voor de biertjes, maar ook voor de sociale contacten. ‘Je komt toch weer allerlei mensen uit ‘t dorp tegen.’ 

De brouwers komen daarentegen uit alle hoeken van het land, zelfs uit Enschede dit jaar. ‘Eerst zochten we voornamelijk brouwers uit de regio, maar die zijn op een gegeven moment ook op, dus dan kijken we verder over de provinciegrens’, vertelt Bouman. Het is volgens hem de muziek in combinatie met bier, wijn en lekkernijen dat het festival uniek maakt. Het meest speciale biertje op het terrein komt van zijn eigen brouwerij. Klein Duimpjes Ice Ice Baby is een nieuwkomer dit jaar: 22 procent vol – u leest het goed – en mierzoet. Het perfecte experiment voor een echte bierkenner dus. 

Hieronder ziet u een foto-impressie:

1 REACTIE

  1. Heel gezellig festival, goede sfeer, prachtige biertjes maar 15 minuten in de rij staan om munten te kopen is teveel van het goede. De volgende keer graag een 2e kraampje erbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in