Warmond – Het bestuur van Het Vossenhol in Warmond heeft plannen om de voorzieningen van de speeltuin te verbeteren om kinderen beter te kunnen laten spelen en volwassenen beter te kunnen laten ontspannen. Zo ligt er een plan om de huidige blokhut te vervangen voor een duurzaam buurthuis voor Warmonders binnen en buiten de wijk. Speeltoestellen zouden ook aan vervanging toe zijn en kan er door het verplaatsen van struikhagen meer speelruimte gemaakt worden voor ook kinderen met een beperking.

Voor de realisering van deze plannen wil het bestuur de gemeente niet laten opdraaien voor de kosten, maar de inwoners en bedrijven van Warmond zouden zelf voor de financiering kunnen zorgen. Volgens Partij voor Teylingen hebben de bestuursleden en vrijwilligers van de speeltuin te maken met een negatieve gemeentelijke houding. Daarom heeft de partij schriftelijke vragen gesteld aan B & W over dit project.

De Partij voor Teylingen vraagt het college om met een positievere houding de vervanging van de blokhut in Het Vossenhol te beoordelen. Ook wil de fractie een extra controle op de veiligheid van de speeltoestellen, zo zouden er bij het speelkasteel schroeven loszitten en planken doorgezakt zijn. Omdat de partij van mening is dat er ‘amper wat te doen is voor jongeren tussen de tien en zestien jaar in Warmond’, wordt er gevraagd of er bij het college ambitie is om meer activiteiten voor deze doelgroep te organiseren bij Het Vossenhol. Ten slotte vraagt de partij of er op korte termijn één of meerdere speeltoestellen gerealiseerd kan worden voor kinderen met een lichamelijke beperking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in