Doelpuntenmaker Menno van Gurp miste geluk om matchwinner te worden (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft voor de vierde keer in vijf wedstrijden 1-1 gespeeld. Weer kreeg de ploeg van Thijs Sluijter veel kansen, weer eindigde de wedstrijd in een puntendeling. Ditmaal was het op bezoek bij IVV in Landsmeer.

Hillegom startte sterk en zag in de openingsfase drie grote kansen verspild worden. Op een matig veld, waar meerdere spelers wegzakten, wist IVV wel het doel te vinden: na vijftien minuten gespeeld te hebben was het 1-0 voor de thuisploeg. Hillegom raakte de regie kwijt over de wedstrijd en zag IVV beter in het eigen spel komen. Het fysieke spel werd echter niet beloond met een tweede goal voor de huidige nummer acht van de Eerste Klasse.

Na rust was er plotseling geen vuiltje meer aan de lucht voor Hillegom. De bezoekers kregen de smaak te pakken en werden steeds dreigender voor het doel van IVV. In de zestigste minuut was het de ingevallen Luca Tarani, die de geblesseerde Aiden Ryan verving, dan ook die aan de basis stond van de 1-1. Hij stuurde Dilano Wegkamp weg, die op zijn beurt de bal panklaar legde voor Menno van Gurp. Met nog een halfuur te spelen leek er meer in te zitten voor Hillegom dan een gelijkspel en al snel was de ploeg van Thijs Sluijter dichtbij de 1-2. Op spectaculaire wijze probeerde Van Gurp zijn tweede goal van de middag te maken, maar zijn omhaal spatte uiteen op de kruising. Het waren niet de laatste grote kansen voor de bezoekers, maar geen van de grote mogelijkheden vond meer het net.

Het is het negende gelijkspel voor de Hillegommers na vijftien wedstrijden. In de onvoorspelbare Eerste Klasse, waar bijna iedereen van elkaar kan winnen, staan de blauw-witten nu op de zesde plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in