Foto PB

Hillegom/Lisse – De gemeenten Hillegom en Lisse bekijken of er een gezamenlijke welzijnsorganisatie kan komen. Dat betekent één organisatie voor inwoners van die gemeenten van nul tot honderd jaar.

De verkenning is een wens van de colleges van beide gemeenten. Het onderbrengen in één brede organisatie zou de hulp aan inwoners nog meer kunnen versterken. Op die manier is het gemakkelijker om de juiste zorg en hulp te bieden. Daarnaast is het eenvoudiger om de juiste expertise in huis te halen en het geeft meer ruimte voor innovatie en vernieuwing. Op dit moment is er één organisatie voor jeugd (Welzijnskwartier) en één voor volwassenen (Welzijnskompas), met beiden hun eigen expertise, kennis en kunde.

Tijdens de verkenning wordt onderzocht welke voor- en nadelen een brede welzijnsorganisatie kan hebben op onder andere organisatorisch, financieel en maatschappelijk vlak. Het onderzoek moet aan het einde van het jaar zijn afgerond. Daarna gaan de gemeenten en de welzijnsorganisaties met elkaar in gesprek over de uitkomsten.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in