Foto: Boudewijn van der Neut/archief.

Hillegom – SV Hillegom heeft zich voor de volgende ronde van de beker geplaatst. In eigen huis werd Stormvogels verslagen: 3-0.

De ploeg van Thijs Sluijter kon in de eerste helft moeilijk het gaatje vinden in de defensie van de derdeklasser uit IJmuiden. Stormvogels speelde met vijf verdedigers achterin, iets wat ze normaal niet doen. Het werkte tegen Hillegom, want ondanks dat de thuisploeg beter was aan de bal gingen beide ploegen rusten met 0-0.

In de tweede helft lag de bal er dan toch snel in voor Hillegom. In de 57e minuut resulteerde een scrimmage voor het doel van Stormvogels in drie kansen, waarvan de laatste het net vond. Het doelpunt kwam op naam te staan van Dilano Wegkamp. Het doelpunt resulteerde in een tactische verandering van de bezoekers, die nu zelf op zoek moesten naar de goal. Stormvogels schakelde over naar 4-3-3, wat Hillegom uiteindelijk enkel ten goede kwam. Er ontstonden al snel veel ruimtes en in de 62e minuut werd de 2-0 gemaakt, opnieuw door Wegkamp. Het slotakkoord kwam zeven minuten later van de voet van Swen van Ommeren, na een voorzet van Sam van der Lip. Cani Yilmaz schoot vlak voor tijd nog hard op de lat voor Hillegom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in