Hillegom – Loco-burgemeester Jan van Rijn heeft vrijdag de symbolische sleutel van Hillegom aan de carnavalsvereniging gegeven. Daarmee is het Hillegoms carnaval 2024 officieel gestart en is Hillegom de komende dagen omgedoopt tot het Hangkousenrijk.

Zaterdag is de kinderoptocht door de winkelstraat. Dankzij de verleende vergunning kan de Kinderoptocht dit jaar ook carnavalskarren van bevriende verenigingen uit de streek ontvangen, hierdoor zal het feest groter zijn dan voorheen. Vanaf 9.30 uur staan de carnavalskarren opgesteld in de Molenstraat. Carnavalsvereniging Hillegom (CV Hillegom) nodigt alle kinderen rond 10.11 uur uit zodat de Kinderoptocht met kindervriendelijk muziekniveau kan vertrekken.

De route is dit jaar over de Van Meerbeekstraat richting Jonkheer Mockkade, voorbij de Jumbo richting Meerlaan, Prins Hendrikstraat en terug over de Van Meerbeekstraat tot aan Brasserie Bij Daan. Om voldoende ruimte te houden, leiden verkeersregelaars het verkeer enige tijd om. Om de carnavalskarren goed te laten passeren is het van belang tussen om 9.30 uur en 11.00 uur geen auto’s te parkeren op de rijbanen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in