Het kunstwerk dat vorige maand als laatste werd geplaatst in Hillegom. Foto: HLTSamen

Hillegom – De entree van de Bollenstreek bij Hillegom en Lisse krijgt een opknapbeurt door het aanbrengen van meer groen en door het plaatsen van drie kunstwerken die de entree meer uitstraling geven. Het eerste kunstwerk ‘Earth Pillar’ is inmiddels geplaatst in de berm bij de kruising N207/N208 Hyacintenlaan.

De kunstwerken hebben als doel een herkenbare en aantrekkelijke entree van de Duin- en Bollenstreek te maken die de identiteit van de streek weergeeft. De andere twee kunstwerken komen in Lisse. Ze vertellen het verhaal van het gebied en zijn een symbolische verwijzing naar de geschiedenis en de verschillende landschapstypen op deze drie locaties.

Het kunstwerk Earth Pillar is ontworpen door kunstenaar Rob Sweere. Het is geplaatst op een van oorsprong zanderijlandschap. De rechte lijnen van het landschap komen in dit kunstwerk terug. Het ontwerp is ontstaan vanuit het idee om de grond onder onze voeten meer zichtbaar te maken. De verschillende kleuren, hoogten en laagten geven beleving aan het kunstwerk. Het beeld is sober. Het zand dat in het kunstwerk is verwerkt komt uit de Bollenstreek en is onder meer van de Silka Kalkzandsteenfabriek.

Het project is gefinancierd vanuit de Provincie Zuid-Holland, Holland Rijnland, gemeente Hillegom en gemeente Lisse.

19 REACTIES

  1. Zonde van ons belasting geld pfff besteed het eens aan belasting verlaging!!! Of maak eens een leuke groene speeltuin of parkje of fitness apparaten of een joule de boulbaan. Iets voor de mensen waar ze iets aan hebben.

  2. Prachtig. En wat fijn dat niet iedereen er hetzelfde over denkt. Dat maakt het alleen maar nog mooier.

  3. Whahahahaha ja wat een prachtig kunstwerk,net zo als het Henri Dunantplein ook zo’n mooi onafgemaakt kunstwerk.

  4. Jammer dat we zo’n nietszeggende vierkante kolom gemeenschapsgeld uitgeven. Ook weer een woke gemeente met zwevende onrealistische medewerkers die zelf het gevoel hebben een geweldige daad verricht te hebben. Waarschijnlijk komt er ook nog een officiële opening waarbij weer een ton ( ja Euro 100000.-) weggegooid wordt.

  5. Wat een fantasieloze vierkante zuil.
    Het had fijn geweest als de gemeenschap zelf een keuze had mogen maken uit een paar ontwerpen.
    Het is wel zo eerlijk om gemeenschapsgeld te gebruiken voor iets dat het merendeel ook mooi vindt.

  6. Erg mooi! We mogen er blij mee zijn! Goed dat kunst in deze gepolariseerde wereld nog aan de orde is en wordt gerealiseerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in