Commissaris van de Koning Jaap Smit (links) neemt profielschets in ontvangst van Ria Heemskerk, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Hillegom – Commissaris van de Koning Jaap Smit kwam donderdag de profielschets ophalen voor de opvolger van burgemeester Arie van Erk. Dat deed hij tijdens een extra raadsvergadering waarin de profielschets werd vastgesteld. Smit memoreerde dat Van Erk tien jaar geleden zijn eerste burgemeester was die hij installeerde. Hij prees Van Erk. Het nu rustige Hillegom was toen een ‘wat onrustige gemeente’ herinnerde Smit zich.

De commissaris zal uit de sollicitanten de meest geschikte kandidaten kiezen. Een shortlist met ongeveer zes namen gaat naar een vertrouwenscommissie bij de gemeente Hillegom die zich buigt over de kandidaten. Zij mogen eventueel ook andere kandidaten beoordelen. De commissie kiest twee kandidaten met één voorkeurskandidaat. De gemeenteraad moet dit bevestigen. Die twee namen gaan weer naar de CvdK. Op 7 november wordt de nieuwe burgemeester geïnstalleerd.

Hieronder de brochure voor sollicitanten:

01a Opgemaakte versie profielschets Burgemeester Hillegom (brochure)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in