Hillegom – Het masterplan voor een nieuw gezamelijk pand voor drie sportverenigingen: SDO korfbal/ tafeltennis en Jeu de Boules Hillegom is ondertekend door drie bestuursleden waardoor het nu kan worden gerealiseerd.

Op het sportpark de Zanderij stond een verouderd complex. De renovatie hiervan zou veel kosten op bouwkundig, technisch en uiterlijk niveau en daarom is er gekozen voor sloop en nieuwbouw.

De verenigingen kwamen zelf in 2022 met een plan en dat kostte bijna 940.000 euro. Nu er een verder uitgewerkt plan ligt, blijkt door dit definitieve ontwerp en prijsstijgingen dat het 2,1 miljoen euro gaat kosten. Het wordt niet alleen een gebouw voor de sportclubs, maar ook een pand voor de wijk. De verenigingen hebben al een gezamenlijke naam: Huis van Sport Hillegom.

U hoort Arie van der Wal van SDO korfbal en Jan de Landmeter van de Jeu de Boule.

 

2 REACTIES

  1. Belachelijke hoge prijs. Ik hoop dat men , als het dan toch gebouwd gaat worden, ook aan de minimaal denkt. Dat deze gratis mogen sporten. En dat de drankjes betaalbaar zijn.

  2. Mooi voorbeeld van samenwerken en samen optrekken om een multifunctionele locatie te maken. Ook goed om te lezen dat er niet alleen door een gemeente veel gemeenschapsgeld alleen in voetbal en tennis wordt gestoken….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in