Eerste paal bij eerder project van Stek aan het Karel Doormanplein. (foto: Stek)

Hillegom – Hillegom gaat op zoek naar plekken om in totaal 2800 woningen te realiseren. Tijdens een commissievergadering vorige week werd gesproken over een onderzoek naar slimme en innovatieve manieren om woningbouw te realiseren. Uit recent onderzoek blijkt dat Hillegom tot 2030 1800 woningen nodig heeft en na 2030 nog eens 1000. D66 ziet het als onontkoombaar dat dan ook gebouwd gaat worden op bollengrond. Bloeiend Hillegom kwam met een rij mogelijkheden waar volgens wethouder De Jong al energie in is gestopt. Hij wees op de verplichting van de provincie om binnenstedelijk te bouwen. Ook krijg je als gemeente te maken met eigen afspraken zoals voldoende betaalbaar, parkeereisen en overleg met omwonenden. Gekeken wordt of er van het eigen beleid afgeweken moet worden. De VVD wil het liefst geen extern onderzoek, maar vooral praktisch handelen en tempo brengen in lopende zaken. Bedoeling is dat in het najaar het onderzoek klaar moet zijn, maar eerst moet de raad er op 29 juni nog over beslissen.

5 REACTIES

  1. Als een journalist zo een suggestieve kop plaatst is het geen journalist maar een stoker.
    Ja, er wordt gekeken waar en hoe te bouwen. Er is geen partij in de Raad die deze aantallen wil, daar is zelfs niet over gesproken. Volgens partijen VVD, Bloeiend Hillegom, BBH en CDA zal er eerst binnenstedelijks gezocht moeten worden. Dan is er nog de vraag wat de provincie toestaat.

  2. Goede zet van de gemeente er moet gebouwd worden, voor de jongeren en ouderen van de eigen gemeente dat gelt voor de hele bollenstreek Er zijn elle lange wachtlijsten er moet nu gekozen worden voor de eigen inwoners,en doorstromers die weer woningen vrij maken voor starters

  3. Prima idee als ze eindelijk wat van die bollengrond gaan opofferen! Voor die 1maand bloemen per jaar moet je het niet laten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in