Hillegom – Willem Bakx, ooit statenlid in Zuid-Holland voor 50PLUS, is weer terug in de politiek voor dezelfde partij. Die partij doet mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni. Bakx staat op plek 31.
Bakx is naar eigen zeggen weer terug op het oude nest: ‘Ik ben er even uitgestapt nadat ik 9,5 jaar bij 50PLUS heb gezeten. Op een gegeven moment was er wat gerommel, daarom ben ik opgestapt. Nu is er een nieuw bestuur en de standpunten van de partij omarm ik nog steeds’.
Bakx richt zich binnen de partij op sport en zorg. Hij acht de kans klein dat dit op Europees niveau gaat lukken. Met plek nummer 31 van de 51 noemt hij dat kansloos. ‘We mogen blij zijn als we erin komen. Maar evengoed ga ik campagne voeren in Zuid-Holland’.
Ondanks dat er binnen 50PLUS nog geen samenwerkingen zijn met andere Europese lidstaten, is het volgens Bakx belangrijk om gezondheid, sport en bewegen op de kaart te zetten. De Hillegommer vindt dat ouder worden in heel Europa onderbelicht is en dat er te weinig geanticipeerd is op wat er op de lidstaten gaat afkomen met het steeds meer toenemend aantal ouderen.
Mocht het voor 50PLUS op Europees vlak niet lukken, dan richt Bakx zich op de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De komende weken gaat de partij de straat op met flyers en banners om de partij onder de aandacht te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in