Hoofdstraat (archieffoto Eline van Egmond)

Hillegom – Hillegomse agrariërs zijn tegen de oprichting van een ondernemersfonds zoals die op 12 oktober aan de politiek wordt voorgelegd. Dat bleek donderdag tijdens de raadsvergadering waar Aad Vollebregt van het bedrijf gebroeders Van de Reep insprak. Dat deed hij ook namens de organisaties LTO, Anthos en een aantal niet aangesloten agrariërs. Een ondernemersfonds wordt gevuld door een verhoging van de Onroerend Zaak Belasting (OZB) en is bedoeld om gezamenlijke projecten en activiteiten te bekostigen. Voor het centrum van Hillegom kan dat volgens Vollebregt goed werken maar voor agrariërs wordt het een kwestie van ‘geld zoekt project’.

De agrariërs zijn bij de oprichting niet betrokken en op een laat moment geïnformeerd door Ondernemend Hillegom. De bijdrage in de vorm van een verhoging van de OZB zorgt er volgens Vollebregt voor dat agrariërs verhoudingsgewijs veel gaan bijdragen. De bijdrage is per bedrijf gemaximeerd tot 550 euro per jaar, maar als je daar boven komt, moet je het zelf terug gaan vragen aan de betrokken stichting. Omslachtig en juridisch twijfelachtig, aldus Vollebregt. Hij pleitte voor een BIZ. Dat is een ondernemersfonds voor een afgebakend gebied zoals een winkelstraat of industrieterrein en de ondernemers daarvan dragen bij. Zoals vermeld de politiek praat er 12 oktober over.

1 REACTIE

  1. De agrariërs in Hillegom hebben het gelukkig op tijd door. Nu de andere ondernemers nog. Het gaat in iedere gemeente hetzelfde. Ondernemers worden niet of te laat geïnformeerd. Een klein groepje probeert het verplichte ondernemersfonds er doorheen te drukken en ze hopen daarbij dat de gemeenteraad niet doorheeft dat de meeste ondernemers tegen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in