Foto: Eric-Jan Geertsen

Hillegom – Jan de Buck heeft zaterdagavond de Hillegomse Hangkous uitgereikt gekregen door burgemeester Arie van Erk. Hij krijgt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn langdurige verdiensten op cultureel gebied voor de Hillegomse gemeenschap. De uitreiking was tijdens de jazzavond in de Kulturele Raad.

De Buck is sinds 2000 lid van het bestuur van Jazzclub Perdido. Hij begon als bestuurslid, werd later penningmeester en is vanaf 2020 voorzitter. Twee jaar geleden werd de jazzclub onderdeel van Stichting Cultuurbeleving Hillegom. Sindsdien is de heer De Buck voorzitter van de werkgroep Perdido. Zaterdag was zijn laatste avond als voorzitter.

Voorafgaand aan zijn werk bij Perdido was de heer De Buck jarenlang vrijwilliger bij de Kulturele Raad. Samen met andere vrijwilligers regelde hij cabaret- en theatervoorstellingen, hielp hij bij het inrichten van de zaal en draaide hij bardiensten.

Daarnaast heeft de heer De Buck nog andere activiteiten voor de Hillegomse gemeenschap gedaan. Hij heeft geklust voor de peuterspeelzaal, was lid van de ouderraad van de Jozefschool, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Zandstaete en hij is sinds vorig jaar secretaris van de Hillegomse Volkstuinenvereniging de Oude Beek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in