Hillegom – Energie Coöperatie Hillezon start op 1 november haar eerste project: IKC Vossepark. In samenwerking met Sophia Scholen, eigenaar van het schoolgebouw en de gemeente Hillegom, zal Hillezon 108 zonnepanelen installeren bij de 180 die al op het dak van het schoolgebouw liggen. Met deze toevoeging kan er stroom worden gegenereerd voor 11 huishoudens.

Om meer informatie te leveren aan inwoners, organiseert Hillezon informatieavonden op 14 en 26 september in het schoolgebouw van IKC Vossepark, Weerlaan 22 in Hillegom. Beide avonden beginnen om 20:00 uur en staan open voor inwoners van Hillegom en omliggende gebieden die geïnteresseerd zijn in deelname aan dit duurzame initiatief.

3 REACTIES

  1. En de burgers met zonnepanelen moeten straks gaan betalen om terug te kunnen leveren… zouden we niet veel beter kunnen kijken naar opslag en lokale verdeling van de elektriciteit zodat iedereen er wat aan heeft ook op momenten dat de zon niet schijnt? Inclusief huurwoningen en mensen die geen zonnepanelen kunnen betalen?

  2. 288 panelen voor 11 huishoudens?? Dat is ehh 288 x 360 wp = 103680 wp / 11 = 9425 kwu per jaar per huishouden. Hoeveel wiet kan je daarmee telen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in