Lisse – Hockeyclub Hisalis en atletiekvereniging de Spartaan verkeren sinds donderdag in grote onzekerheid over noodzakelijke vernieuwingen van hun sportcomplex. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft tijdens de begrotingsvergadering de benodigde investeringen op pauze gezet.

Bij de hockeyclub zijn veld 2 en 3 afgekeurd en moeten twee jaar eerder dan verwacht, vervangen worden. Dat kost de gemeente Lisse 1 miljoen euro. Bij de Spartaan kost vernieuwing van de baan over drie jaar 1,4 miljoen euro. Reden voor PvdA/GroenLinks, Nieuw Lisse, CDA en SGP/Christen Unie om beide investeringen op pauze te zetten, want Lisse moet bezuinigen en sport kost al veel geld. Eerst moet wethouder Austie volgens deze partijen het gesprek met de beide clubs aan om te kijken of er geen goedkopere oplossingen zijn. Desnoods moet er maar tijdelijk bij een andere hockeyclub gespeeld worden. Een verslag van het overleg moet voor 1 april richting gemeenteraad.

D66 en VVD steunden de investeringen voor beide verenigingen wel en wezen er op dat het niet nakomen van afspraken het vertrouwen in de politiek geen goed doet. Bij de hockeyclub moet je bovendien voor 1 mei opzeggen. Als op dat moment twee velden onzeker zijn, kan dat leden kosten en wat zal dat voor gevolgen hebben voor de club, aldus D66. Wethouder Austie, die wel graag de velden wil vernieuwen, sprak zelfs van een afbreukrisico voor Hisalis. VVD’er Slootbeek repte van willekeur, hij wees er op dat de gemeenteraad een paar jaar geleden geen moeite had met 3,7 miljoen euro voor kunstgras bij FC Lisse. VVD en D66 willen in maart over de nieuwe velden voor Hisalis kunnen beslissen. Een meerderheid van de gemeenteraad ging daar niet in mee. Enige hoop voor de hockeyclub is wethouder Austie. Zij gaat volgens eigen zeggen voor de beste oplossing voor de laagst mogelijke kosten. Zij liet weten: “de urgentie omarm ik”.

2 REACTIES

  1. De velden zijn 2 jaar eerder op dan verwacht. Komt dat door slecht onderhoud, verkeerd gebruik??
    Zeg het maar en nu 1 miljoen vragen terwijl er minder maatschappelijke hulp geboden wordt. De jeugdhulp niet betaald kan worden. De trottoirs niet fatsoenlijk bijgehouden worden. De verbonden partijen maar geld blijven vragen omdat ze niet rond komen.
    De velden komen er wel evenals de atletiekbaan maar in welke vorm dat wordt besproken.
    Het duurste hoeft niet altijd het beste te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in