Foto: Cock Jue

Lisse – Bewoners van de Duin- en Bollenstreek hebben gisteravond tijdens een inloopbijeenkomst in Lisserbroek vragen gesteld over de nieuw aan te leggen brug over de Ringvaart in Lisse. De brug maakt onderdeel uit van het provinciaal plan voor de Hoogwaardig Openbaarvervoer Verbinding (HOV) Lisserbroek-Getsewoud.

Deze verbinding moet in de toekomst de bereikbaarheid tussen de Duin- en Bollenstreek en Schiphol verbeteren. De brug is bestemd voor bussen, fietsers en voetgangers. Het grotere plan, HOV Noordwijk-Schiphol, is een gezamenlijk project van de provincies Noord- en Zuid-Holland, Vervoerregio Amsterdam, samenwerkingsorgaan Holland-Rijnland en de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Haarlemmermeer en Lisse.

Onder meer de roeivereniging Iris uit Lisse wil weten wat er gedaan wordt voor recreanten om veilig onder de brug door te gaan.

Volgens communicatiemedewerker Selina Douma is het belangrijk dat omwonenden vragen kunnen stellen voordat het hele project van start gaat. In juli wordt het plan in de Provinciale Staten besproken, als alles goed gaat wordt in 2026 gestart met de bouw en kunnen de eerste weggebruikers in 2029 over de nieuwe brug.

Verslaggever Cock Jue heeft tijdens de inloopbijeenkomst aanwezigen hun meningen gevraagd.

Foto: Cock Jue
Foto: Cock Jue

8 REACTIES

 1. Mensen gaan niet met het OV, dat is te onbetrouwbaar en duurt veel te lang.
  We stappen dus allemaal fijn in de auto dus biedt deze brug geen toegevoegde waarde!
  En waarom geen tunnel??
  Alle bruggen over de Ringvaart staan in het z.g. masten seizoen elk kwartier open 🙁

  • Dat jij geen gebruik maakt van het OV betekent niet dat anderen geen gebruik maken van het OV. Genoeg studenten die dagelijks gebruik hiervan maken. Ook de buslijn naar Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Schiphol zal in de toekomst een betere verbinding bieden.

 2. Helemaal eens met Pipo. OV is veels te duur en rijdt veels te weinig. Valt ook allemaal regelmatig uit. Zonde van het gemeenschapsgeld, kijk maar naar de Zuidtangent, die kosten wegen niet op tegen die paar bussen en paar reizigers. Letterlijk zonde.

  • Rijden veel te weinig? Ieder half uur een bus naar Schiphol (met een of enkele passagiers) en ieder half uur naar Noordwijk (idem qua passagiers). Een taxi voor die paar passagiers lijkt me goedkoper. Lekker al die uitlaadgassen van de bussen door het bewoonde gebied in Lisse e.o.

 3. Bouw geen beweegbare kunstopjecten , deze zijn veel duurder dan een vaste tunnel.
  Die ligt er ook al jaren bij Vijfhuizen en maak deze dan voor al het verkeer.
  Dat geeft het wegennet dan meer capaciteit en is uiteindelijk voor iedereen die er toch al aan meebetaald veel beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in