Sassenheim – Een Duitse man krijgt 2,5 jaar celstraf voor een overval in de Hoogvliet in Sassenheim. De man had al drie dagen niet gegeten en had honger. Met een keukenmesje bedreigde hij een 18-jarige kassière om haar kassa te openen en geld af te staan. Daarna deed hij hetzelfde bij twee medewerksters van de servicebalie.

‘Ontzettend angstaanjagend was het voor deze drie jongen meiden van de supermarkt’, zei de officier van justitie twee weken geleden tijdens de rechtszaak in de Haagse rechtbank. Volgens de rechtbank hebben de drie medewerkster nog steeds last van de overval. ‘Ze zijn extra alert als ze een man met baard in de supermarkt zien.’

De Duitse roofovervaller moet van de rechtbank de medewerksters ieder ruim duizend euro aan schadevergoeding betalen. Een van de slachtoffers krijgt ook haar kaartje voor een musical vergoed. Die zou ze de avond van de overval eigenlijk bezoeken, maar dat uitje ging door alle stress niet meer door. Uiteindelijk werd de man door de politie aangehouden terwijl hij in een restaurant in de buurt een portie spareribs naar binnen werkte.

‘Het spijt me, maar ik had honger’

‘Tut mir leid, het spijt me zeer, maar ik had honger’, zei hij twee weken geleden bij de Haagse rechtbank over de beroving die op 20 juli plaatsvond. De man was tien dagen voor de overval uit Duitsland naar Nederland gekomen, nadat hij net uit de gevangenis was gekomen.

De Duitse rechter had hem daar al voor drie roofovervallen veroordeeld tot celstraffen. Hij kwam naar Nederland om aan het toezicht van de Duitse reclassering te ontsnappen. Hier raakte hij al snel aan lager wal, zo vertelde hij bij de rechtbank. ‘Ik sliep op straat en had al drie dagen niet gegeten.’

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in