Noordwijkerhout/Bollenstreek – Hyacintenkwekers hebben woensdag een cheque van ruim 55.000 euro overhandigd aan de AYA Foundation. Dit deden ze tijdens de 10e editie van de hAYAcinten-actie, tussen de tulpenvelden in Noordwijkerhout. AYA staat voor adolescent & young adult, de stichting zet zich in voor jong volwassenen die tussen hun 18e en 39e te horen krijgen dat ze kanker hebben. 

Tijdens de hAYAcinten-actie zamelt de AYA Foundation geld in door middel van het verkopen en veilen van hyacinten uit de regio. In totaal werden er 7500 bosjes hyacinten geveild en verkocht in ziekenhuizen door het hele land.  De hyacinten werden gratis door de kwekers aangeleverd.

Met het bij elkaar gezamelde geld wil de stichting mensen met kanker ondersteunen die door een moeilijke periode gaan. Dit doen ze bijvoorbeeld door jong volwassenen te ondersteunen die studeren tijdens chemotherapie, door eicellen in te vriezen voor een toekomstige kinderwens, of door te helpen bij het vertellen aan naasten dat je niet meer beter wordt. 

Verslaggever Daan Baijer sprak met projectmanager Suzan Koenis en vroeg naar de totale opbrengst van de actie: 

4 REACTIES

  1. Loffelijk initiatief. Maar kunnen ze niet gewoon stoppen met die bollen en het gebruik van allerhande bestrijdings middelen die, aantoonbaar, een risico vormen voor de inwoners van de Bollenstreek. Komt bij mij een beetje over als je geweten afkopen.

  2. Hoi Opa,

    Kan jij mij aantonen dat het een risico vormt? En als je dat kan, mag ik dan jou aantonen wat er in jouw omgeving nog meer gebeurt wat risico’s voor je gezondheid meebrengt? Ik weet niet waar je in de wereld wilt wonen, als je zonder omgevingsrisico wilt leven, maar ik kan je geen plek opnoemen.. ps, als je weer reageert dan niet anoniem, dat is altijd zo zwak

    • Hoi Mark. Ik hoef de schadelijkheid van het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de bollenteelt niet aan te tonen.Daar is al heel veel onderzoek naar gedaan. De uitslag is eensluidend., schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Google is ff op dit onderwerp, en misschien dat je je mening snel bijstelt.Het is bij dit onderwerp het zelfde als bij de discussie over de boeren en de stikstof, mensen willen maar niet snappen dat als hier niets aan wordt gedaan we straks in een onleefbaar land wonen . Dit wordt ook nog eens aangewakkerd door mw. van der Plas van Boeren Belangen Beweging die te pas en onpas roept dat het allemaal wel meevalt. Dus Mark:” Gewoon lekker doorgaan met je kop in het zand steken”. Komt het allemaal goed

  3. Mark, kun je mij duidelijkmaken waar om je bestrijdingsmiddelen gebruikt? Als ze niet schadelijk zijn hoe je toch ook niet te gebruiken. Of dienen ze toch ergens voor?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in