Jan Wassenaar. Bron: Keukenhof

Lisse – Het Keukenhof nam onlangs afscheid van 88-jarige buswacht Jan Wassenaar. Hij begon in 2000 als kaartcontroleur en buswacht bij de bloemententoonstelling. Uiteindelijk groeide Wassenaar door tot ambassadeur van het Keukenhof door alle touringcarchauffeurs te begroeten in hun eigen taal.

Aan het begin van zijn carrière bij het Keukenhof verwelkomde Wassenaar de touringcarchauffeurs in het Engels of Duits, wat hij als saai ervaarde. Omdat stilzitten niet in zijn woordenboek voorkwam, was Wassenaar nauwelijks in zijn bushokje te vinden en begon hij met het schrijven van een internationaal welkomstlijstje om iedereen in zijn eigen taal te begroeten.

Ook al werkte de heer Wassenaar pas sinds het begin van de eeuw bij het Keukenhof, was hij daarvoor al vaak te vinden in het park. Hij werkte als bollenkeurmeester bij de Bloembollenkeuringsdienst en bezocht het Keukenhof daarvoor ook als bezoeker. Inmiddels heeft Wassenaar 73 jaar tussen de bloemen rondgelopen.

5 REACTIES

 1. Ach wat een schat!
  We hebben hem dit jaar zoooo gemist.
  Bedankt voor al die jaren !
  Geniet en stay safe.
  Groeten Paulina van Ligten

 2. jan wassenaar wil alle chauffeurs en hostes bedanken voor hun leuke gezellige samen werking . bedankt dat het u alle goed mag blijven gaan groeten van mij jan

 3. Ik en mijn collega’s touringcarchauffeurs hebben Jan zeker gemist dit jaar. Jan was een icoon en onze passagiers vonden hem geweldig. Jan bedankt, het ga je goed.
  Groetjes Trudy chauffeur Hellingman.

 4. Ja als chauffeur<heb ik ook mijn warme herinneringen aan onze Jan, vanaf het begin en hij nam altijd tijd voor een babbeltje ,en soms een gesprek. Daar ik als prive chauffeur moest wachten op mijn gasten ,keek ik er naar uit of Jan dienst had dank jewel Jan voor alle gesprekken ,meestal met inhoud. Ik wens je alle gezondheid ,en natuurlijk ook voor je vrouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in