Hillegom – De indieners van het burgerinitiatief “HLT naar minder CO2” willen dat B&W van Hillegom hun standpunt om af te zien van deelname aan de CO2-Prestatieladder herzien. In een brief aan de Hillegomse gemeenteraad vragen zij hierom.  

Dit burgerinitiatief vroeg de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen in 2021 werk te maken van het minder produceren en uitstoten van CO2 en zich te certificeren voor de CO2-prestatieladder. Volgens wethouder Karin Hoekstra doet Hillegom al genoeg aan minder CO2 uitstoot. Die zou in de periode 2012 – 2021 met 73% zijn gedaald. Het burgerinitiatief stelt echter dat Hillegom nog niet heeft kunnen aangeven wat de gemeente precies doet en heeft gedaan om die daling te verklaren. Ook vinden ze dat er nog veel moet gebeuren om Hillegom energieneutraal te laten zijn in 2030 en klimaatneutraal in 2050.  

Het burgerinitiatief “HLT naar minder CO2” pleit ervoor toch mee te doen aan de CO2-Prestatieladder. Die verschaft de gemeente een meetlat om haar doelstellingen op CO2 reductie jaarlijks te toetsen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in