Lisse – In de bibliotheek van Lisse zijn van 20 juli tot en met 11 oktober de kunstwerken te bewonderen van Ine Kaaij en Lia Schalk. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek op de Koninginneweg 79 A in Lisse.

De schilderijen van kunstenares Ine Kaaij zijn vooral geïnspireerd door de natuur. Ze maakt dagelijkse wandelingen door parken, bossen of duinen en loopt ook vaak in de Bollenstreek. De beleving en sfeer van een plek op het doek brengen is voor Kraaij belangrijk. Ze staat daarom ook vaak met haar ezel en verf te schilderen ‘en plein air’, het vastleggen van landschap door ter plaatse te schilderen.

Lia Schalk is een keramiekkunstenares en heeft een eigen atelier, genaamd Potsierlijk, in de Oude School in Lisse. Ze heeft de ambachtelijke keramiekopleiding in Gouda in 2012 afgerond, waarin draaien, handvormen en glazuren centraal staan. Klei draaien op de elektrische draaischijf is haar favoriet, maar ook handvormen, werken met mallen en glazuren geven haar veel voldoening en leveren variërende werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in