foto Vrienden van de Dorpskerk van Sassenheim

Sassenheim – Een inwoner van Sassenheim heeft het helemaal gehad met het overmatig klokgelui in het dorp. Met name de Dorpskerk in de Hoofdstraat zou flink van zich laten horen. Dat schrijft hij aan de gemeenteraad.

De briefschrijver heeft de eigenaar van de kerk, de Protestantse gemeente Sassenheim (PGS), hierover diverse malen gemaild, maar tot een gesprek leidde het nooit. Met name het veelvuldig spelen van het carillon en het hoge volume is volgens de Sassenheimer uit de hand gelopen en tast het woongenot van de omwonenden aan.  

De briefschrijver roept de gemeenteraad op om de APV  aan te passen op de maximale duur van het gelui en het toegestane aantal decibellen.

14 REACTIES

  1. Ik woon precies tegenover de dorpskerk ( boven de Hema) ik vind het een heerlijk geluid en zou het niet graag missen!! Als je midden in een dorp woont tussen twee kerken in dan hoort dat er gewoon bij, snap niet dat die gene er is gaan wonen, kerken waren er eerder!!! Ik zou het heel erg vinden als het door een zeurpiet zou veranderen!!!!!

  2. Hier is jaaaren geleden al eens over geklaagd en toen is met name het 6- uur gebeier behoorlijk ingekort. Nu wordt het weer een “leuke tijd” met het carillon. Nu de Sinterklaasliedjes en vanaf 6 december de Kerstliedjes. Ik hou mijn hart vast en oordopjes bij de hand …

  3. Deze inwoner kan blijkbaar niet genieten van een puur dorps inwonerschap. Dat is wel jammer. Zou het kunnen zijn, dat de irritatie een dieper liggende oorzaak heeft? Is er iets (anders) aan de hand? Wat of wie kan helpen?

  4. Ik kan wel begrijpen dat het zeer irritant is als dat klokkenspel té regelmatig wordt gespeeld. Ik denk dat ik het zelf op een gegeven moment wel gehad zou hebben met dat geklingel.

  5. Vind het juist heel gezellig en woon er echt tegenover. Enige nadeel was dat ik vorig jaar het liedje lief klein konijntje had een vliegje op zijn neus niet meer uit mijn hoofd kreeg hahahahah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in