Noordwijk – De bewoners van laagbouwwoningen in de Grashoek en de Prinsessenbuurt in Noordwijk zijn er al mee gestart. Plastic, blik en drinkverpakkingen (PBD) worden daar ingezameld met de speciale PBD-zakken.

De rest van de gemeente volgt vanaf half september. Tot september worden in alle wijken haken voor PBD-zakken geplaatst. Eerst in Noordwijk, daarna volgen Noordwijkerhout en De Zilk. De haken zitten meestal aan een lantaarnpaal dichtbij de container-aanbiedplaatsen. In september start de inzameling van de PBD-zakken. Inwoners krijgen thuis bericht over de inzameldag. De data staan ook in de afvalkalender. 

 Voor bewoners van hoogbouw verandert er niets. Zij blijven hun plastic, blik en drinkverpakkingen via de verzamelcontainers inzamelen. Meer informatie staat op noordwijk.nl/afval.  

10 REACTIES

 1. Die Kl€#@& ten ambtenaren kennen geen verschil in Beatrixstraat tussen hoog en laag bouw !! Proef van NIKS .
  Dan maar meer betalen voor plastic afval !!

 2. Welke burgermeester, partij, wethouder of ambtenaar gaat hier nou voor de bewoners opstaan en de gemeenteraad (en ambtenaren) laten weten dat dat apart inzamelen van afval o deze wijze niet werkt?

  Pak de producenten aan en niet de afnemers die geen keus hebben!

 3. Vaarwel ‘mooiste straat van Noordwijk’.!
  De Goeden’ die afval al scheiden moeten van de gemeente lijden onder de Kwaden. Zullen we onze was ook maar weer buiten aan de straat drogen?
  Wat een triest beleid ……

 4. Rij door heel Nederland,in andere gemeenten doen ze dit al jaren! Een keer per week dat ontsiert de straat toch niet!

 5. Heel fijn ik heb zeker 5 pedaalemmer zakken vol per week en breng ze regelmatig in die week naar container.
  Ik kan niet iedere dag een zak aan die paal gaan hangen ivm overlast van stank en ongedierte dus buiten de bijna 3 kliko’s want die voor papier komt ook in augustus in mijn tuin ook nog een bak met plastic enz afval zakken maakt het wel gezellig in de tuin. Wordt goed over nagedacht. Gaan volgend jaar ook de glascontainers weer weg? Misschien wat meer ondergrondse containers ben je ook die grote bakken kwijt op straat. Want eigenlijk is dat ook geen gezicht.Tis maar een ideetje van een “normaal mens”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in