Beeld: omroep West

Noordwijk – In Noordwijk is ook BBB de grootste partij geworden met 18,7% van de stemmen. Tweede werd de VVD met 17,6%. JA21 eindigt in Noordwijk met 8,1% als derde. CDA, D66 en PvdA verliezen, GroenLinks wint licht. Forum voor Democratie maakt een vrije val van 18,9 naar 4,1%. De opkomst was 64,5%, in 2019 was dat 59,6%.

18 REACTIES

 1. Dag kiezer ,het is niet te Rijmen het stemgedrag voor de BBB . Het is 5 voor 12 met de Natuur,kijk maar naar de opwarming van Nederland 2,3 graden hoger in 2 jaar tijd . Natuurlijk zijn er altijd oorzaken aan te wijzen: vliegverkeer+ stikstof+te veel verkeer+ over productie voedsel + Egoïstisch gedrag sommige bevolkingsgroepen. Ik wens de Nederlander : gewone winters ,lekkere zomers en een normale herfst .

  • – Het is 2,3 graden ten opzichte van 1901 toen het meten begonnen is.
   – D66 zegt dat wij nu het voorbeeld zijn??
   – Hoe kan de rest van de wereld de helft op warmen en wij in Nederland als postzegel het dubbelen. Staan er muren wij de grens? Schijnt de zon expres op Nederland?
   – Is vlees meer milieuvervuilend dan een advocado uit zuid amerika?

   (Nieuws bericht KNMI )De opwarming
   Dit soort temperaturen past bij de bijzonder snelle opwarming van ons land. De temperatuur is sinds begin vorige eeuw al met gemiddeld 2,3 graden gestegen. Dat is bijna twee keer zoveel als de wereldwijde temperatuurstijging van 1,2 graden. Daarmee overschrijdt Nederland de klimaatdoelstellingen van Parijs ruimschoots. Sterker nog, die voorgestelde 1,5 graad opwarming was in ons land al rond het jaar 2000 bereikt.

   • Nieuws bericht KNMI? Deze mensen kunnen niet eens de treksnelheid en -richting van een front 2 dagen vooruit berekenen, ook niet met een computerprogramma. Te veel onbekende factoren, net als bij klimaatvoorspellingen.

 2. Het feit gemeten vanaf ligt er , maar nog stemmen we voor rechts en ultra rechts het meeste in Nederland? Omdat 10% het goed voor mekaar heeft en als makke 🐑 volgen we een richting die het niet nodig vindt om xstra in te grijpen.90% van onze vee stapel ,maken we rijp voor de slacht. Naar de rest van de wereld,export is nog steeds het belangrijkste voor de stemmers . En duurzaamheid zal je bereiken door Benelux oplossingen te gaan zoeken en open overleg met de drie landen .

  • Voor de oorlog hadden we 10% meer koeien en 4 miljoen minder mensen in dit land. Bij het RVO staan nog enkele duizenden koeien en tienduizenden klein en pluimvee geregistreerd bij bedrijven die niet meer bestaan. En boeren die stoppen verkopen hun stikstofrechten aan de industrie. Met de lockdown van 2020 werd er niet meer gevlogen en veel minder autoverkeer.. hetgeen wat wel volop doorging waren de bouw én de boeren!
   Verassing:
   Toen was de lucht opeens brandschoon:)

  • De stilzwijgende meerderheid in Nederland heeft eindelijk gesproken en zijn het zat dat een zwaar gesubsidieerde(oa Postcodeloterij en onze eigen overheid)minderheid denkt hier alles te kunnen bepalen!
   Nederland kan de wereldwijde problemen niet alleen oplossen, dat zal je toch met zijn allen moeten doen, en alleen een halvering van de veestapel in ons landje stelt dan ook niets voor en lost wereldwijd niets op

 3. Volgens mij is het zittende kabinet 2 jaren geleden met een meerderheid van de kiezers gekozen. Dus wie die stil zwijgende meerderheid dan is? Ik denk zelf de mensen die niet gaan stemmen, of teleurgesteld zijn dat hun partij niets voor elkaar krijgt.

  • Het zittende kabinet is gekozen door de politieke partijen en zeker niet door de kiezers, die een andere samenstelling hadden verwacht, verder bedoel ik met minderheid de vaak kleine hardschreeuwende groepjes die denken heel Nederland plat te kunnen gooien, en de wet aan hun laars te lappen

 4. Ik denk dat binnenkort iemand in Noordwijk de plaatselijke BBB opricht. Succes verzekerd bij de gemeenteraadsverkiezingen. Charlotte Meiland? Jaap de Moor? Thomas Steenvoorden? Draaikont Dennis Salman? Astrid Warmerdam? Ik wacht het likkebaardend en nieuwsgierig af!

 5. Hebben jullie liever vlees uit Canada en melk uit de Oekraïne wij alles op ruimen elektrische gaan rijden en je auto met benzine en diesel worden getransporteerd naar Afrika Rusland doet er niks mee China lacht zich rot .Wat denk je wat de boodschappen gaan kosten als je alles moet importeren .De vissers mogen niet meer vissen straks loopt half Nederland in de ww.Dat er wat moet gebeuren zo wie zo maar niet alleen Europa want dit hele verhaal gaat altijd ten kosten van de gewone man .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in