Noordwijk – Leerlingen van basisschool De Witte School in Noordwijk konden vrijdag gratis hun fietslampjes laten vervangen tijdens de afsluiting van de jaarlijkse fietsverlichtingsactie. Meerdere fietsmonteurs uit de Bollenstreek zorgden ervoor dat zo’n 70 kinderen weer veilig het verkeer in kunnen.  

Tijdens de fietsverlichtingsactie ging de Fietsersbond samen met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Noordwijk langs bij vijf basisscholen in de gemeente. Hier vroegen ze aandacht voor goed werkende fietsverlichting. Dit is volgens de bond juist nu erg belangrijk omdat de dagen steeds korter worden en het dus eerder donker is.  

De Fietsersbond vindt de actie dit jaar geslaagd, maar hoopt wel dat er volgend jaar meer scholen zich aanmelden om mee te doen aan de actie. 

Verslaggever Daan Baijer was bij de afsluiting van de actie: 

 

3 REACTIES

  1. Lijkt mij dat deze ouders toch verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun kinderen en moeten zorgen voor een juiste verlichting!

  2. Alkemade als hulpje van een fietsenmonteur dat is een mooi baantje voor hem met twee nieuwe wethouders erbij hebben we er toch een teveel

  3. Het zal altijd dweilen met de kraan open blijven als ik zie hoeveel er nog levensgevaarlijk zonder licht fietsen en ook nog met hoge snelheid de telefoon in de hand en zeker met het slechte weer. Ergerlijk is dat je als automobilist altijd de sjaak bent als een fietser betrokken is. Op rotondes met ledverlichting helemaal een drama, je ziet er nauwelijks iets.
    Aan de volwassenen onder ons overigens ook een oproep om als je verlichting voert, de voorste lamp goed af te stellen. Tegenwoordig staat veel verlichting verkeerd, te hoog, afgesteld en verblinden. Geld ook voor auto’s overigens wat ieder jaar weer een punt van irritatie is, ook die vergeten de verlichting aan te zetten! Kortom een verantwoordelijkheid van onszelf maar dat blijft een heikel punt en waarom? Het zijn altijd weer anderen en de Overheid waarvan we vinden dat die maar moeten ingrijpen, maar we ons daarbij niet realiseren dat dit een druppel op een gloeiende plaat is en bakken gemeenschapsgeld (belasting) kost. Dus niet klagen als we weer meer moeten betalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in