Het corso in Sassenheim.

Bo blikt in de laatste week van 2023 terug op het afgelopen jaar.

Brandweer Lisse bestaat 200 jaar

Lisse – De brandweer in Lisse bestaat 200 jaar. Dit jubileumjaar wordt afgetrapt met een feestelijke korpsavond. Het jubileum wordt ook gevierd op 10 juni met een open dag bij de kazerne, waarbij meerdere activiteiten worden georganiseerd. Bij een verjaardag hoort ook een cadeau, daarom neemt de kazerne officieel de nieuwe autoladder in gebruik. Een optocht van oude en nieuwe brandweerwagens toert op 10 juni ook door de straten van Lisse. 

 

70- jarige Delfino Gomez vermist 

Hillegom – Op 7 april wordt de 70-jarige Delfino Gomez uit Leiden voor het laatst gezien op de beveiligingsbeelden van de Plus supermarkt in Hillegom. Zijn zus Gloria Gomez maakt zich ernstig zorgen over haar broer: ‘Ik heb geen idee waar hij nu kan zijn en maak mij erg zorgen. Laat alsjeblieft iets van je horen als je dit leest’, zegt ze tegen Omroep West. Een kleine twee maanden later, op 1 juni, wordt het lichaam van Gomez gevonden in de tuin van de Jozefkerk aan de Hoofdstraat van Hillegom door een bouwvakker. Wat er precies is gebeurd met Gomez, is onduidelijk. 

 

Explosies en gevaarlijke pakketjes in Hillegom 

Hillegom – Aan de Mauritslaan in Hillegom vindt in de nacht van dinsdag 11 april op woensdag 12 april een explosie plaats. Daarbij raakt een persoon lichtgewond en raken meerdere woningen beschadigd. Een paar dagen later, op 15 april, sluit burgemeester Arie van Erk een woning na de vondst van een verdacht pakketje. Het gaat om een woning aan de Lukas Schoonderbeekstraat waar de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een pakketje heeft verwijderd en onschadelijk heeft gemaakt. Het is onduidelijk of beide zaken met elkaar te maken hebben. 

 

Noordwijker benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden

Noordwijk – Luitenant-generaal Dennis Luyt wordt benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid in het Defensie Helikopter Commando op Vliegbasis Gilze-Rijen. Dennis Luyt heeft de bijzondere onderscheiding gekregen vanwege zijn verdiensten als commandant van de Koninklijke Luchtmacht.

Dennis Luyt (r) draagt het commando over aan ranggenoot Steur (foto: Koninklijke Luchtmacht).

 

Meerdere gemeenten (deels) akkoord met samenwerkingsverband asielzoekers

Noordwijk/Teylingen/Lisse – De gemeenten Noordwijk en Teylingen gaan akkoord met de samenwerking van 18 gemeenten in de regio Holland Rijnland omtrent de spreidingswet, waarin staat dat gemeenten verplicht asielzoekers moeten opnemen. Lisse verkoopt de huid duur en besluit asielzoekers maximaal vijf jaar op te vangen. 

 

Koningin Máxima bij opbouw Bloemencorso in Sassenheim 

Sassenheim – Koningin Máxima is aanwezig bij de start van de opbouw van het Bloemencorso van de Bollenstreek in de Klinkenberghallen in Sassenheim. De koningin wordt meegenomen langs de zestien praalwagens, waar zij uitleg krijgt door de vrijwilligers van de verschillende stekersverenigingen. 

 

Het bloemencorso rijdt door de Bollenstreek

Bollenstreek – Het bloemencorso rijdt door bijna alle dorpen in de Bollenstreek. De parade wordt hier en daar geteisterd door slecht weer: het verlichte corso krijgt hulp van de bliksem en op zaterdag aanschouwt het publiek de wagens van onder een paraplu. De praalwagens blijven echter prachtig. Janny van Heel Holland Bakt geeft het startsein voor de Mooiste File.

Noordwijks dansteam wint Nederlands Kampioenschap 

Noordwijk – Indigo, een dansteam uit Noordwijk, wordt op 22 april uitgeroepen tot kampioen HipHop bij het UDO Dutch Championships in Eemnes. Door acht andere teams te verslaan, kwalificeert het team zich ook voor het Europees Kampioenschap in Duitsland en het WK in Engeland. Het team pakt uiteindelijk in mei zilver op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Het zijn knappe prestaties, vooral omdat de dansers pas sinds september 2022 bij elkaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in