John van der Klaauw na zijn beëdiging.

Noordwijk – Alfons Morssink van de Partij voor de Inwoners heeft dinsdag tijdens de raadsvergadering afscheid genomen. Hij werd door burgemeester Wendy Verkleij en zijn fractiegenoot Ivar Krüse toegesproken. Krüse noemde Morssink “mijn leermeester’.

De bestuurservaring van Morssink in bedrijfsleven en politiek werden door Krüse en de fractie hoog gewaardeerd. De partij kwam in maart 2022 in een klap met vier zetels in de raad en kreeg een plek in de coalitie. Morssink was anderhalf jaar fractievoorzitter. Uiteindelijk besloot hij in augustus 2023 afscheid te gaan nemen. Burgemeester Verkleij bedankte hem voor zijn bijdragen, inzet en overhandigde Alfons Morssink een herinnering in de vorm van een sculptuur met een bos bloemen.

John van der Klaauw (61), de nummer drie van de verkiezingslijst, schuift nu aan als raadslid in bij de fractie. Van der Klaauw is werkzaam bij reclamebureau New Story in Noordwijk en voor velen geen onbekende in de Noordwijkse politiek. Hij was eerder raadslid voor Lijst Salman Noordwijk. De nieuwe fractievoorzitter is Alexandra Dik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in