Hillegom – Sporthal de Vosse kleurt roze op 18 en 19 mei. Ruim 300 deelnemers doen mee aan het ritmisch gymtoernooi the North Sea Cup, georganiseerd door de Hillegomse gymnastiekvereniging Jahn. De vereniging organiseert het toernooi dit jaar voor de vijfde keer, een jubileumjaar dus. Deelnemers uit binnen- en buitenland strijden in verschillende poules voor een gouden, zilveren of bronzen plak.

‘We wilden als gymnastiekvereniging het ritmisch gymnastiek wat meer op de kaart zetten’, vertelt voorzitter Ruud Doezie. ‘In het eerste jaar begonnen we met maar honderd deelnemers, nu zijn dat er al 300. We gooien er ieder jaar een schepje bovenop.’ Klaar met groeien is de organisatie dus nog niet. Doezie hoopt volgend jaar het toernooi te organiseren in een grotere sporthal, dan wel buiten Hillegom, om nog meer deelnemers aan te trekken. ‘Deze zaal is negen meter hoog, maar we willen eigenlijk naar internationaal niveau. De zaal zal dan 11 meter hoog moeten zijn.’

Hoewel de sporthal nog niet aan de internationale eisen voldoet, zijn de deelnemers uit het buitenland al wel aanwezig. Gymnasten uit heel Europa, onder andere landen als  Duitsland, Spanje, Letland en Litouwen, doen mee aan het toernooi. Verslaggever Nick Vink spreekt verder met Lotte en Catharina, twee gymnasten van Jahn en voorzitter Doezie. Luister hieronder de radioreportage:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in