Kater voor VVSB na sensationele kraker

Noordwijkerhout – VVSB is er niet in geslaagd de koppositie in de Derde Divisie over te nemen van ADO’20. In een spectaculaire topper leek het er lang op dat de Noordwijkerhouters zouden winnen, totdat in de slotseconden ADO’20 langszij kwam: 3-3.

Voor de winterstop hadden weinig mensen verwacht dat beide ploegen zo dicht bij elkaar zouden staan op de ranglijst. ADO’20 stond tien punten los van nummer twee VVSB, er was geen vuiltje aan de lucht in Heemskerk. Echter kwam de ploeg van trainer Roy van der Meije in een neerwaartse spiraal terecht, met als dieptepunt het 6-0 verlies tegen promovendus TOGB, veertien dagen geleden. Mede door dit verlies was het gat nog maar één punt voorafgaand aan de wedstrijd. De belangen waren dus hoog. Twee supportersbussen, waaronder een partybus, waren uit Noordwijkerhout meegereisd naar Noord-Holland.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het voetbal niet teleur zou stellen. VVSB zocht de aanval, ADO’20 de counter. De thuisploeg in het blauw-wit kwam met dit plan al snel op voorsprong: Doesburg rondde koeltjes af na een zuivere counter. Het werd al snel duidelijk dat de aanval het sterkste punt was van de Heemskerkers, met drie razendsnelle technische spelers voorin. VVSB moest in de achtervolging en deed dit succesvol. Na een halfuur spelen kopte centrale verdediger Max Ossendrijver raak uit een opnieuw ingebrachte corner. de Noordwijkerhouters hadden de smaak te pakken en kwamen vijf minuten later zelfs op voorsprong. Jesse van Nieuwkerk kopte een voorzet van Van Otterlo in de kruising, met keeper Grim aan de grond genageld. Beide ploegen gingen aan de thee met een stand van 1-2.

Na rust bleek al snel dat het voetbal niet achteruit zou gaan, vergeleken met het eerste bedrijf. In de 48e minuut schoot Fecunda een grote kans over, VVSB-doelman Valk moest aan de andere zijde ook direct aan het werk na een inzet van Brenna. Nadat George vervolgens ook een grote kans miste, lieten de paars-gelen ineens een prachtige aanval zien. Over drie schijven werd gecombineerd waarna Van Otterlo de bal breed legde op Van Nieuwkerk, die zijn tweede van de middag binnen schoot: 1-3. ADO’20-coach Van der Meije reageerde direct en bracht Milan Zonneveld in als extra spits. Diezelfde Zonneveld scoorde tien minuten later, in de 73e minuut, de aansluitingstreffer. De Heemskerkers speelden alles op de aanval, VVSB kreeg de bal niet meer weg. Richting het eindsignaal werden de kansen steeds groter voor de blauw-witten. Ruben Valk onderscheidde zich prachtig met twee belangrijke reddingen, waarvan één in de 90e minuut. De Noordwijkerhoutse keeper kon in de 95e minuut echter alleen toekijken toen het sportcomplex uit zijn dak ging. Uit een ingewikkelde scrimmage met tien spelers op de doellijn van VVSB ging de bal er alsnog in, waarbij niemand kan zien wie het laatste tikje gaf. Voor de Heemskerkers maakten het allemaal niet uit, want een minuut later werd er afgefloten, met een 3-3 stand op het bord. Gemixte gevoelens op sportpark de Vlotter, waar de neutrale toeschouwer een wedstrijd voor in de boeken had gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in