V.l.n.r. voorzitter Ondernemend Lisse, Dennis van der Voort; burgemeester Lies Spruit; vertegenwoordiger politie Gerrit Ravensbergen, vertegenwoordiger Brandweer, Lilian Weber-Teuben, politieagent Marco van Maris.

Lisse – Bedrijventerrein Meer en Duin heeft sinds donderdag het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het traject voor het behalen van het Keurmerk werd in 2021 al gestart door een initiatief van toenmalig bedrijvencontactfunctionaris John van der Tol van de gemeente Lisse samen met de Vereniging Meer en Duin en Ondernemend Lisse. Er is op het grootste bedrijventerrein in Lisse meerdere keren een schouw uitgevoerd. Bij zo’n schouw worden alle locaties in kaart gebracht die op het gebied van sociale en maatschappelijke veiligheid verbeterd kunnen worden. Het gaat daarbij om zwerfafval, ontbrekende verlichting, onveilig geplaatste afvalcontainers, maar ook illegale bewoning of illegaal gebruik van panden. Het ondertekenen van het KVO is een eerste stap in het verder verbeteren van de veiligheid op Meer en Duin, het draagt bij aan een schoon en veilig bedrijventerrein en het tegengaan van ondermijning.

Donderdagmiddag tekenden burgemeester Lies Spruit, Dennis van der Voort (voorzitter Ondernemend Lisse) en vertegenwoordigers van politie, brandweer en het bedrijventerrein samen het KVO. Met Platform Veilig Ondernemen worden nu vervolgstappen gezet om ook de eerste ster op het gebied van veiligheid te behalen.

Bron: Ondernemend Lisse

1 REACTIE

  1. Kan ik hieruit concluderen dat de ondermijning op Meer en Duin nu aangepakt wordt? Dat de brandweer in overleg met de veiligheidsregio in kaart heeft gebracht welke risico’s op welke lokatie , dat Kadaster en Kamer van Koophandel in samenwerking met de inschrijvingen, en verlening van vergunningen op gemeente Lisse precies weten wie+ waar +welk bedrijf voert?? Een brand zoals laatst op een industrieterrein Ter Aar zou ook op Meer en Duin kunnen gebeuren omdat er illegaal gewoond wordt, en tijdens jullie “pseudo” schouwen geeft er niemand thuis, dus grof geschat 75% van de brandbare “inboedel” is onbekend. Op welke schaal dient er door de brandweer uitgerukt te worden mevr. Spruit? Gelet op het aantal mensenlevens , hoe verhoudt zich dan het economisch gewin t.o.v. uw kruimel beleid? Bezint eer u begint aan dit ” Keurmerk” .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in