Op het tafeltje waar de man op zijn eten wachtte staat het blikje cassis nog. Bron: Omroep West

Sassenheim – Een man die wat te eten en drinken bestelt en daarna aan een tafeltje gaat zitten in afwachting van zijn eten. Business as usual voor pizzeria Maruzzella aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Totdat er ineens politie het restaurant binnenkomt. De klant blijkt te worden verdacht van de gewapende overval op supermarkt Hoogvliet in het dorp en wordt ter plekke aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Duitsland.

De eigenaar van het restaurant weet niet wat hij donderdag aan het eind van de middag ziet in zijn zaak, vertelt hij aan Omroep West. De onverzorgde, Engels sprekende man komt kort voor de aanhouding de zaak binnen, vraagt om een portie spicy spareribs en een blikje cassis, vertelt dat hij uit Duitsland komt en betaalt met een briefje van twintig euro. Terwijl het personeel aan de slag gaat om het eten te maken, neemt de man plaats aan een van de tafeltjes in de pizzeria.

Even eerder, rond 16.45 uur, is de Hoogvliet aan de Koetsiersweg in Sassenheim overvallen. Een politiewoordvoerder laat weten dat een man het personeel met een mes bedreigde en met geld vertrok. Er is niemand gewond geraakt. Agenten gaan meteen na de overval op zoek naar de mogelijke dader.

Die blijkt intussen honger te hebben gekregen en zit in de pizzeria 350 meter verderop. Terwijl de man rustig op zijn eten wacht, komen er plotseling agenten de zaak binnen die hem in de boeien slaan. De eigenaar van de pizzeria is stomverbaasd, laat hij weten. De man wil niet met zijn naam in de media en benadrukt dat zijn restaurant niets met de overval te maken heeft.

Nadat de verdachte is afgevoerd, neemt de politie de twintig euro waarmee hij betaald heeft in beslag, omdat dat geld wellicht is buitgemaakt bij de overval. Ook de tas die de man bij zich had, heeft de politie meegenomen. De eigenaar hoopt dat hij zijn geld nog terugkrijgt, want het eten was al bijna klaar en de man had al uit het blikje cassis gedronken.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in