Warmond – Het omzetten van de bestemming van Vinkenbaan 2/4 in Warmond naar een woonbestemming. Het realiseren van drie GOM-woningen op de plek waar nu nog een kas staat kreeg dinsdag tijdens een commissievergadering geen groen licht.

Voorafgaande het debat hierover waren er diverse insprekers. Alfred Pop van het Cultuur Historische Genootschap toonde zich mordicus tegen omdat het er voor zorgt dat dit het open landschap aantast. De heer Kuil was namens de belanghebbende aanwezig en hij vond juist dat door realisatie van het plan de landelijke omgeving kwalitatief verbetert. Hij gaf aan dat de zichtlijnen door het slopen van de oude kas verbeteren. 

Met deze insprekers in het achterhoofd ontstond er een politieke discussie in de commissie ruimte waarbij uiteindelijk alleen de VVD en Trilokaal vonden dat de wijziging van het bestemmingsplan kon worden doorgezet. Alle andere partijen hadden grote bedenkingen omdat het volgens hen een gemiste kans is voor jonge kwekers. Het plan heeft een te grote impact op het landschap, de woonomgeving en dat er beter gewacht kan worden op de herijking van het geldende beleidsplan, de ISG. 

Het laatste woord hierover is nog niet gezegd want dit voorstel komt eind deze maand terug als bespreekstuk bij de raadsvergadering.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in