Noordwijk-trainer Kees Zethof zag zijn machteloze ploeg bij Spakenburg tegen een 8-0 zeperd oplopen (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Op bezoek bij koploper Spakenburg leek er vooraf voor een flink gehavend Noordwijk aan de blauwe kant van de Westmaat weinig eer te behalen. De realiteit was zelfs nog erger. Binnen een half uur voetbalde de koploper zich naar een 3-0 voorsprong zodat een monsterscore zich in en tegen Spakenburg al snel aftekende. Die kwam er ook. Op sportpark De Westmaat vernederde de thuisploeg het onmachtige Noordwijk met maar liefst 8-0(!). En dat betekende een even historische als vernederende nederlaag voor de roodwitten Een verliespartij die in de rood-witte geschiedenisboeken nauwelijks zal zijn terug te vinden.

Vanaf de aftrap dicteerde de thuisploeg het duel. Na eerst twee uitstekende mogelijkheden om zeep te hebben geholpen tekende spits Ahmed El Azzouti voor de snelle 1-0, waarna Koos Werkman een van de lat teruggekeerde bal na tien minuten tot de 2-0 promoveerde. Een verwoestend schot van Koen Wesdorp bepaalde de ruststand hierna op 3-0. Gezien de krachtsverhoudingen was deze tussenstand nog maar een matige afspiegeling van het vertoonde spel. Dat Moatasim el Yaakoubi op slag van rust namens Noordwijk bij de enige echt gevaarlijke aanval nog dicht bij een rood-witte treffer was, mocht slechts een voetnoot genoemd worden in dit eenzijdige duel.

Na de thee mocht Spakenburg zich nog altijd in een speeltuin wanen. Met de regelmaat van de klok voor de ploeg van oefenmeester De Graaf de score op. Na 55 minuten schoof Wimilio Vink nummer vier achter de kansloze Lars Jansen, waarna El Azzouti er even later als de kippen bij was om nummer vijf tegen de touwen te werken. Wie gedacht had dat Spakenburg hierna wat gas zou terugnemen kwam bedrogen uit. Uit een lawine aan mogelijkheden was het opnieuw Ahmed el Azzouti die zich in het laatste kwartier nog driemaal(!) mocht laten feliciteren.

Kort na de 8-0 zat de lijdensweg ervoor de ploeg van Kees Zethof op. Dat van de drie onderste ploegen zowel FC Lisse als Kozakken Boys een puntje pakte en Kozakken Boys bij Jong Sparta aan het kortste einde trok, mocht Noordwijk spelend op deze manier, als goed nieuws beschouwen. De voorsprong op de gevarenzone is met zes duels te gaan nog altijd minimaal elf punten zodat de rode streep nog ver weg is.Toch zal het zelfvertrouwen deze middag een flinke deuk hebben opgelopen. Hopelijk is er a.s. zaterdag revanche weggelegd als buurman Quick Boys op Sportpark Duinwetering op bezoek komt. Die ploeg heeft na de 0-5 thuisnederlaag op Nieuw Zuid tegen Noordwijk echter nog een appeltje te schillen met de ploeg van Kees Zethof. Aftrap om 14.30 uur.

 

2 REACTIES

 1. Deze nederlaag komt in het rijtje grootste nederlagen van Noordwijk vanaf de oprichting in 1933 op de 2e plaats.
  Bovenaan: ARC – Noordwijk 9-1 (3 februari 1934)
  Daarna:
  Noordwijk – ARC 1-8 (10 november 1945)
  Quick Boys – Noordwijk 8-1 (13 oktober 1945)
  Noordwijk – Quick Boys 0-7 (6 november 1937)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in