Eerder beeld van het plan dat niet doorgaat.

Hillegom – Een groep ondernemers heeft de gemeenteraad benaderd met kritiek op de aankoop van gronden en gebouwen in het centrum van Hillegom. Voor een bedrag van bijna 6 miljoen wordt de aankoop gedaan om de ontwikkeling van het centrum op die plek vlot te trekken. Zij verschillen van mening over hoe die ontwikkeling er uit moet zien.

De ondernemers willen dat de huidige en volledige parkeerfunctie van het Henri Dunantplein behouden blijft tot na de realisatie van de voorgenomen bouw aan het zuiden van het plein. Daarnaast vragen ze om de plek waar voorheen het JAVA-gebouw staat in te richten als parkeerruimte. Ze verwachten dat de realisatie van de bouw nog jaren op zich laat wachten en een snelle opknapbeurt kan ook de bouwoverlast voor het centrum verzachten. De groep ondernemers willen ook dat een nieuwe visie van het Henri Dunantparkeerplein pas besproken en vastgesteld wordt nadat alle werkzaamheden aan de zuidelijke kant van het plein zijn afgerond. Dan is volgens de ondernemers pas helder of het te permitteren is om het parkeerplein een andere functie te geven.

Ze wijzen er op dat een visie voor de panden die de gemeente wil aankopen ook kan worden ontwikkeld zonder het Henri Dunantplein daarin mee te nemen. Ook wijzen ze er op dat er 90 woningen, een bibliotheek en verkoopvloeroppervlakte er bij komen en dan stijgt de parkeervraag. Als er nu al besloten wordt om het parkeerplein op te doeken, dan zal geen ondernemer zich meer in die omgeving willen vestigen totdat helder is hoe de nieuwe situatie functioneert, aldus de ondernemers in hun brief.

Ze hadden de ondernemersvereniging gevraagd hun brief met opmerkingen te delen met andere ondernemers in het winkelcentrum. Daar is echter geen gehoor aan gegeven. Dan hadden nog meer ondernemers hun brief gesteund, schrijven ze.

De gemeenteraad besluit donderdag over de aankoop

4 REACTIES

  1. Verstandig.
    Gemeente:
    Graag luisteren naar mensen die er verstand van hebben en er dagelijks mee te maken hebben!

  2. Gaan we weer eigenwijs doen? Gemeente? Heben jullie liever dat er geen ondernemers bij komen en we steeds meer uitwijken naar Hoofddorp of Lisse? Maar wel steeds meer woningen bouwen. 🤔 Luister liever naar de ondernemers die er mee te maken hebben!!
    Ja het zal eens een gezellig centrum worden pff waar je lekker kunt vertoeven.

  3. Laat alle ideeën, opmerkingen, insteken en visies van ondernemers, bewoners, belanghebbenden en overige Hillegommers die het centrum een warm hart toedragen, bij elkaar komen. Zet er vervolgens een – klassiek – architect met adviseurs omtrent oude dorpskernen op en laat het dan voorgestelde plan/ tekening weet langs die ondernemers, bewoners, belanghebbenden en overige Hillegommers gaan. Eindelijk!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in