Noordwijk – De oppositiepartijen PvdA, D66, Puur en GroenLinks hebben kritische vragen gesteld over het aantal betaalbare huurwoningen dat Noordwijk heeft doorgegeven aan de provincie Zuid-Holland.

De gemeente is in afwachting van een uitspraak van de rechter in een zaak over de nieuwbouwlocatie Bronsgeest. De provincie wil Noordwijk dwingen daar 250 sociale woningen te bouwen op een totaal van 350. Noordwijk wil niet verder gaan dan 110. De provincie heeft hiervoor een zogenoemde proactieve aanwijzing gegeven. Reden voor de opstelling van de provincie is dat er in de gemeente Noordwijk te weinig betaalbare woningen zouden worden gebouwd. De zaak is dus nog onder de rechter, maar Noordwijk heeft de provincie recent een brief gestuurd met daarin aantallen sociale woningbouw uit de afgelopen jaren en in de toekomst die zouden aantonen dat Noordwijk keurig op koers ligt en zelfs beter zou presteren dan andere gemeenten. Daarom zouden 250 betaalbare woningen in Bronsgeest niet nodig zijn.

De vier oppositiepartijen reageren op deze brief aan de provincie. Ze wijzen er op dat de gemeente plannen meldt als alternatief voor Bronsgeest terwijl die plannen er al waren voordat de provincie een proactieve aanwijzing gaf. De partijen willen weten hoe deze reeds bestaande plannen dan een alternatief kunnen zijn voor Bronsgeest. Verder melden B & W zorgwoningen op de Bavo in Noordwijkerhout en plannen voor Groot Hoogwaak in Noordwijk. De oppositiepartijen willen weten hoeveel woningen er dan eerst worden afgebroken. En ook of er meerpersoonsappartementen vervangen worden door eenpersoonsappartementen.

Verder zijn de vier partijen benieuwd hoeveel woningen zijn afgevloeid uit de sociale huursector. Dat Noordwijk juist ambitieus zou zijn op het gebied van sociale woningbouw pareren ze met het percentage sociale woningbouw in 2021. Dat was 20,8%, terwijl het 30% moet zijn. De partijen willen weten op welk percentage Noordwijk denkt te zitten in 2030. Ook willen ze weten welke plannen die opgegeven zijn aan de provincie binnen 3 jaar gerealiseerd kunnen worden.

1 REACTIE

  1. Als mensen in duinpark uit hun huirhuis gaan die 600 euro kost worden ze opnieuw verhuurd voor 900 is dit sociaal want die stek weet ook van wanten en opdat gemeentehuis liegen ze dat ze barsten met zoveel zoveel sociale woningen .ze denken zeker dat de inwoners van Noordwijk achterlijk je ziet toch dat er alleen maar 2 onder een kap worden gebouwd en wat er vrij komt aan woningen gaat naar statushouders. Hoe durven ze een rechzaak hier over tebeginnen het is een god schande en dan nog met het geld van de inwoners .Ga die stukken grond die jullie jaren geleden gekocht hebben eens benutten Gooweg vinkenveld voor miljoenen aangekocht en het licht er maar ja we weten dat het eerst klas bollen grond is maar mensen gaan voor de bollen laat dat verhaal van mnr de Ridder maar eens los !!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in