In het tv-programma Podium Bollenstreek zijn kunstenares Mieke Sampers en bandlid van Klezmerband Lou Sjoege, Jos Luijckx, te gast.

Kunstenares Mieke Sampers maakt bijzondere kunstwerken in haar atelier in Warmond die geïnspireerd zijn door oorlogen. Als kind hebben beelden op tv over de Tweede Wereldoorlog een grote indruk achtergelaten en met huidige wereldwijde conflicten is haar werk vandaag relevant.
In de kunst van Sampers komt vaak de rode klaproos voor, deze roos staat symbool voor de omgekomen mensen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Niet alleen de angst voor de oorlog verwerkt Sampers in haar kunstwerken, ook het verlang naar vrede wordt uitgebeeld.

Jos Luijckx speelt de contrabas in de Klezmerband Lou Sjoege. De band is een amateurgezelschap dat voornamelijk het genre Klezmer speelt. Klezmer is ontstaan uit verschillende muziekstromen van over de hele wereld. Op vrijdagavond 8 maart, staat de band samen met predikant Simon Dingemanse in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Hier vertelt Dingemanse verhalen over de joodse verteltraditie onder genot van de Klezmermuziek van Lou Sjoege.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in