Sassenheim – Na 112 jaar komt er een einde aan de kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Sassenheim in de Julianakerk. Tijdens een kerkdienst op 14 april wordt afscheid genomen van de kerk. Op vrijdag 12 april kunnen belangstellenden van 18.00 – 20.00 uur de Julianakerk voor de laatste keer bezichtigen. Er is zang en orgelspel en er wordt historisch beeldmateriaal vertoond. 

De kerk werd gebouwd als kerk voor de Gereformeerde Kerk van Sassenheim en kreeg in 2007 de naam Julianakerk. In dat jaar fuseerden de Hervormde Gemeente van Sassenheim en de Gereformeerde Kerk van Sassenheim tot de huidige Protestantse Gemeente Sassenheim. Daarbij kreeg de Hervormde Kerk de naam Dorpskerk. 

Zoals veel kerkgemeenschappen heeft ook PG Sassenheim te maken met een dalend aantal leden. Reden voor de kerkenraad om op een in 2003 aangekocht terrein een kerkelijk centrum te bouwen: Het Venster. Samen met de Dorpskerk vormt dat vanaf 21 april het kloppend hart van de Protestantse Gemeente Sassenheim. 

4 REACTIES

  1. Heel erg jammer maar helaas noodzakelijk.
    Wij blijven wel lid van PG Sassenheim.
    Ook wensen wij de kerkeraad en alle vrijwilligers heel veel succes!!

  2. Er zijn voor mij veel herinneringen aan de kerk. Mijn grootouders zagen hem als “nieuwe kerk”in gebruik genomen worden, mijn ouders trouwden er en werden er uitgedragen, ze deden er hun belijdenis. Ik werd er gedoopt, deed belijdenis, trouwde er. En niet te vergeten, ik werd geboren tegenover de kerk op nummer 5. Als kinderen speelden we op het kerkplein, maar ook rondom de kerk. En van koster Kruik mochten we weleens “bruidje kijken”, dan zaten we bij hem in de bank en moesten stil zijn. Einde van een tijdperk, de mooie herinneringen blijven.

  3. Ouders waren leden van de kerk, kreeg destijds orgel les van de Heer Keuning, destijds de organist. Zondag’s na de dienst hem helpen met het stemmen van het orgel en mocht dan een poosje orgelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in