foto gemeente Noordwijk

Noordwijk – Het nieuwe landschapspark met speeleiland in Noordwijk Binnen gaat dinsdag 28 mei open voor publiek. Tot die tijd zijn er nog werkzaamheden op het terrein. Het landschapspark is ingericht om te wandelen en te spelen en het is ook toegankelijk voor honden en hun baasjes.

De aanleg van het park is mogelijk gemaakt door gemeente Noordwijk en Holland Rijnland. Het park is onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Bij de inrichting is rekening gehouden met de natuur. Daarbij is ruimte voor kwelwater, wat ook weer dieren en planten aantrekt.

Op de achtergrond speelt nog wel de tussenuitspraak mee die de Raad van State begin maart van dit jaar heeft gedaan over het bestemmingsplan Middengebied-Landschapspark. De partijen die in hoger beroep zijn gegaan hebben grotendeels ongelijk gekregen. De gemeente moet nog op twee punten corrigeren: de onderbouwing van het punt ‘parkeren’ en het schrappen van de planregel ‘lichtmasten’. De gevraagde correcties vormen volgens de gemeente geen belemmering voor de openstelling.

De gemeenteraad zal 11 juli 2024 gevraagd worden het aangepaste bestemmingsplan te beoordelen en te bekrachtigen. Hierna kan het aangepaste bestemmingsplan richting een eindoordeel van de Raad van State gaan.

9 REACTIES

 1. Als je op DIE locatie een “optrekje” aankoopt voor een “leuk” bedrag, moet je zo slim zijn (sowieso altijd als je een woning koopt) om je te verdiepen/een aankoopmakelaar in de arm nemen, om kennis te nemen van het bestemmingsplan en wat eventueel in de toekomst wel/niet toegestaan kan worden.
  Dit landschapspark was, voor zover ik weet, opgenomen in het nu bestaande bestemmingsplan.
  Ik kan me niet voorstellen dat het park meer geluid gaat voortbrengen dan de buiten locatie van zwembad Binnenzee.
  Via de scholen, door de kinderen een oproep laten doen aan hun pappa/mamma en een aandachtsbord plaatsen om NIET met de auto te komen.
  Leven en laten leven! Geef ook de ouders met een veel te kleine portemonnee de kans hun kinderen speelplezier te geven, vooral in de vakanties!
  Deze bewoners willen NIMBY

 2. Leuke plek om met je (klein)kinderen even aan te waaien. Maar tsja, honden…..die moet je dan weren, geven meer overlast dan kinderen, tenzij aangelijnd, de honden niet de kinderen.
  ”s Avonds tegen hangjongeren zijn loslopende honden welkom.

 3. Zelfs ook daaraan is gedacht oud Noordwijker. Je kunt achterin het speelparkje ook wandelen met de hond en er is zelfs een honden speelstuk afgeschermd, maar natuurlijk altijd wel de shit opruimen a.u.b.!

 4. Een miljoenen kostende speeltuin gaat schijnbaar boven het herstellen van een afgebrande multifunctionele sporthal.

  Man, man, man, wat zijn we diep gezonken en staat de politiek zeemijlen ver van het volk wat men hoort te dienen…

   • De kosten zijn zeer goed verstopt in de verschillende begrotingen maar als je alleen al de grondexploitatie 500k en compensatie bollengrond á €40/m2 optelt heb je nog niks staan maar ben je als gemeente 1.500.000 euro lichter. Maar goed, de algemene reserve is er voor dit geval wel goed voor…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in