Noordwijk – Een zelfbedachte wrap, tosti of vegaburger. De leerlingen van 2 mavo op het Northgo College lieten hun fantasie de vrije loop tijdens de biologieles over het verteringsstelsel. Onder begeleiding van voedingsdeskundige Isabelle Groenstege gingen de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen gezonde snack voor in de kantine. Deze mochten ze aan het einde van de les pitchen voor de klas.

Uiteindelijk gaan een aantal groepjes hun zelfbedachte product ook echt maken. Waarna één winnaar wordt uitgekozen. Dit gerecht zal gedurende één seizoen ook in de kantine van de middelbare school verkocht worden.

Verslaggever Nick Vink nam een kijkje bij in de les:

 

2 REACTIES

  1. Wat een leuk en leerzaam initiatief! Groeten, vezels, eiwitten etc.etc heeft ons lichaam dagelijks nodig en wordt hier op een leuke en speelse manier naar voren gebracht en uitgelegd. Leerlingen van het Northgo College en Isabelle Groenstege veel succes met deze opdracht en ik ben reuze benieuwd naar wat het winnende gerecht gaat worden….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in