Bron: HLTsamen

Lisse – Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van Jenaplanschool De Waterval genoten bij het burgemeestersontbijt woensdag in het gemeentehuis van Lisse. De burgemeester was verhinderd, maar wethouder Riet Austie vertegenwoordigde haar samen met kinderburgemeester Baukje van de Burg.

De basisschoolkinderen genoten van een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele voedingsrichtlijnen van het Voedingscentrum. Het pakket omvatte volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij ’t Stoepje met gezond beleg voor op de broden. Daarnaast hadden de kinderen de keuze uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Samen spraken ze over hun gebruikelijke ontbijtroutines en benadrukten ze het belang van een voedzaam begin van de dag.

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief dat in samenwerking met gemeenten en scholen wordt georganiseerd. Het evenement is een onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit biedt bakkers de gelegenheid om hun ambacht te presenteren en samen met de burgemeester de waarde van een gezond ontbijt met volkorenbrood te benadrukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in