Lisse – De gemeente Lisse gaat een nieuwe winkeltijdenverordening uitgebreid overleggen met diverse inwoners en belanghebbenden. De huidige verordening loopt tot en met 31 december 2024. Sinds 2014 is het aan een gemeente om te beslissen over winkeltijden. In Lisse is daarbij de vrije keuze van een ondernemer van belang. In de corona-periode mochten supermarkten langer open en dat geldt nog steeds. Nu zullen de huidige winkeltijden geëvalueerd worden met behulp van de input van supermarkten, andere ondernemers, klanten, omwonenden, werknemers en maatschappelijke organisaties zoals kerken. Ook zal het digipanel ingeschakeld worden en komt er een enquête. Dit zal een periode van vier maanden kosten. Daarna gaat de gemeenteraad er in diverse vergaderingen over praten en beslissen. Wat de gehele operatie kost, is nog niet bekend, er is nog geen inzicht in de ambtelijke uren. Bij een politieke bespreking vorige week vond VVD’er Tibboel dat het wel heel uitgebreid werd aangepakt. Hij wilde een snellere manier van besluitvorming. De VVD stond alleen in haar kritiek. De overige partijen gingen akkoord met het onderzoek.

6 REACTIES

  1. 4 maanden en ze weten nog niet wat het kost..!! Waarom moet het zo lang duren? Het gevoel van de burger dat alles zo langzaam gaat, wordt telkens helaas weer bevestigd. Waarom nou weer zo’n onderzoek?

  2. Laat de winkeltijden over aan de gezamenlijke ondernemers. Waarom moeten kerken en gemeente zich daarmee bemoeien? Als bijvoorbeeld in Lisse de winkels op zondag dicht zijn, gaat het winkelende publiek naar Hoofddorp of Noordwijk. Zorg dat er voldoende toiletten in het winkelcentrum komen. Dat is een taak waar de gemeente eens aan moet denken.

  3. Fietsenwinkels of speciaal zaken met ze producten niet gelijk maar dag in de afwisselend gesloten zijn. Vooral met vakantie tijd dat alle fiets winkel zelfde tijd dicht zijn, waar kan je dan nog in Lisse je fiets laten repareren?.
    Andere speciaal zaken met zelfde producten valt nog creatief te kopen zijn.
    Winkel tijden zijn goed. Mischien donderdag en zaterdag dan tot 19uur koopavonden, rest op zaterdag vrijblijvend.
    zondag ochtend alleen supermarkten open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in