Lisse – In het centrum van Lisse werd zaterdag een test gehouden waaraan burgemeester, wethouders, raadsleden, handhaving, beleidsmakers en ondernemers meededen. Tijdens de sessie ervaarden de deelnemers hoe het is om als minder valide of visueel beperkten, door middel van een rolstoel of een blinddoek, de stoepen en straten van Lisse af te gaan. Het doel was om meer bewustwording te creëren van plekken die minder toegankelijk zijn voor mensen met een aandoening.

Bij de toegankelijkheidssessie werd bijgehouden welke plekken en situaties onvoldoende toegankelijk waren voor deze doelgroep. Uit de sessie kwam het verkeerd parkeren van fietsen (bijvoorbeeld door deze tegen de gevel aan te zetten en niet in het fietsenrek) als een van de grootste obstakels. Deze gegevens werden verzameld en hiervan wordt een rapport opgesteld dat wanneer het klaar is aan de gemeenteraad in een commissievergadering wordt gepresenteerd voor eventuele actie.

2 REACTIES

  1. Nou de fietsen valt wel mee maar wat te denken van de terrassen op de kanaalstr. en Heereweg
    Dat loopt lekker vooral met een kinderwagen .
    Er wordt hierdoor op de Heereweg ook menige park.plaats bezet

  2. Hoop dat ze ook rekening houden met scootmobielen op fiets paden,deze zijn slecht getegeld of putten die erg diep liggen zo datje er bijna uitvalt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in