Bollenstreek – Het KNMI gaf donderdag code oranje voor de storm Ciarán, die vooral op donderdagmiddag overlast zou veroorzaken. De overlast viel mee. Hieronder het nieuws als gevolg van de storm in de Bollenstreek.

Een tak is donderdag eind van de middag afgebroken uit een boom langs de Uitermeer in Lisse. Daardoor kwam een grote tak los te hangen. Deze leunt op een andere tak. De brandweer heeft de weg afgezet. 

Op het dak van het Kindcentrum Andreas in Voorhout zijn door de storm losse delen ontstaan. De brandweer zette het schoolplein af met linten.

Op het fietspad langs de Gooweg in Noordwijk viel een boom. De brandweer kwam hem weghalen.

Wat doe je in Noordwijk als het stormt, je gaat effe naar strand.

De brandweer kwam vanwege loshangende takken in actie op de Kapelleboslaan in Noordwijk.

De middelbare scholen hebben hun leerlingen eerder naar huis gestuurd. Op het Fioretti in Hillegom gebeurde dat al om 10.30 uur. Bij het Northgo College in Noordwijk leverde dat druk autoverkeer op.

De milieustraat aan de Nijverheidsweg in Voorhout en de gezamenlijke milieustraat van Noordwijk in Katwijk zijn gesloten. De harde windstoten kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen, aldus de gemeente Teylingen. Door de harde wind en regen kan het zijn dat er wijzigingen zijn rondom het ophalen van afval. Check hiervoor de afvalkalender.

Heb je een melding voor een van de gemeenten in de Bollenstreek die te maken heeft met de storm? Bijvoorbeeld een omgevallen boom of overlast door een afgewaaide tak. Meld het via www.fixi.nl of via de Fixi-app. 

De herdenking van de overledenen op de RK begraafplaats aan de Gooweg in Noordwijk gaat niet door. De samenkomst stond gepland voor donderdagavond.

Welke hulpdienst bel je bij storm? Vanwege een storing is 0900-0904 niet bereikbaar. Hieronder de uitleg:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in